marți, 20 octombrie 2015

Azi dăm prioritate sănătății. Gătim: "Pui dietetic cu lămâie la cuptor"

Pieptul de pui - tipul de carne care ține cu silueta ta. Iar dacă mai aveți grijă cum îl pregătiți, atunci el va aduce doar beneficii. Iar azi vă propun:"Pui dietetic cu lămâie la cuptor".

Calorii: 144 kcal / 100 g
Marinat în suc de lămâie, “banalul” pui se transformă astfel într-o savuroasă surpriză.
Ingrediente:
– piept de pui dezosat şi fără piele 450 g
– lămâi 2 buc.
– oţet de vin alb 1 lingură
– oregano 1 linguriţă
– ceapă 1 buc.
– ulei de măsline 1 lingură
– sare, piper
– fulgi de chilli sau boia de ardei iute
Pune într-un vas termorezistent pieptul de pui, spălat şi curăţat de eventualele rămăşiţe de grăsime. Adăugă ceapa tăiată feliuţe, coaja de lămâie şi oregano. Amestecă separat 100 ml de suc de lămâie cu uleiul de măsline şi o lingură de oţet de vin. Toarnă sosul peste pui, având grijă ca acesta să fie acoperit uniform. Pune o folie alimentară peste vas şi băga-l în frigider la marinat (cel puţin 30 de minute, ideal câteva ore).

Scoate vasul din frigider pentru a ajunge uşor la temperatura camerei şi încălzește cuptorul la 200 de grade. Presără peste pieptul de pui sare, piper şi boia de ardei. Acoperă vasul cu o folie de aluminiu şi băgaţă-l în cuptor. După circa 20 de minute, scoate folia şi mai lăsă aproximativ 20-25 de minute sau până când pieptul de pui se rumeneşte uşor. Servește puiul cald, cu o salată.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu