Calorii: 144 kcal / 100 g
Marinat în suc de lămâie, “banalul” pui se transformă astfel într-o savuroasă surpriză.
Ingrediente:
– piept de pui dezosat şi fără piele 450 g
– lămâi 2 buc.
– oţet de vin alb 1 lingură
– oregano 1 linguriţă
– ceapă 1 buc.
– ulei de măsline 1 lingură
– sare, piper
– fulgi de chilli sau boia de ardei iute
Pune într-un vas termorezistent pieptul de pui, spălat şi curăţat de eventualele rămăşiţe de grăsime. Adăugă ceapa tăiată feliuţe, coaja de lămâie şi oregano. Amestecă separat 100 ml de suc de lămâie cu uleiul de măsline şi o lingură de oţet de vin. Toarnă sosul peste pui, având grijă ca acesta să fie acoperit uniform. Pune o folie alimentară peste vas şi băga-l în frigider la marinat (cel puţin 30 de minute, ideal câteva ore).
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu