miercuri, 21 octombrie 2015

Ideie culinară pentru o seară romantică reușită!

La sigur știi, dragostea și bucătăria sunt cele două ingrediente care îți asigură o relație de succes. Iar uneori este foarte greu să le combinăm. Nu pentru că nu ne-am dori, ci pentru că în ultima perioadă tot mai multe femei preferă să lucreze în loc să stee acasă la cratiță. Iar timpul liber devine o problemă majoră.

Știi însă, orice problemă are și soluție. Așa deci, o cină ușoară, o lenjerie alesă cu bun gust, un vin “tare” gustos și un ruj roșu, te poate ajuta să reaprinzi flacară între voi doi.

Nu vă rețin mult și sper să vă și apucați de treabă. Așa că vă propun o rețetă care îl va scate din minți și pooooate va uita de micile certuri pe care le-a suportat în ultimele zile.
În timp ce se pregătește, reușești să te faci frumoasă. Toată pregătirea nu îți va lua 30 de minute.


Cartofi fierți în crustă de sare cu mujdei picant

Ingrediente:
  • 1kg cartofi mai mici
  • 2 linguri sare de mare (cca 30 gr)
Mujdei picant: 
  • 5 căței de usturoi
  • 1 lingură cu vârf ardei iute 
  • 1/2 ardei gras copt
  • 1/2 linguriță chimion măcinat
  • 3/4 linguriță boia afumată
  • puțină sare grunjoasă
  • 50 ml ulei măsline
  • 1-2 lingurițe oțet 
  • Porții: 2
Preparare: 

1. Într-un mojar striviți usturoiul cu puțină sare grunjoasă până obțineți o pastă fină. Adăugați boiaua și chimionul si omogenizati cu pistiulul. Adaugati ardeii iuti macinati si amestecati cu lingurita. Turnati incet ulei in timp ce amestecti pana aveti consistenta unui sos care curge incet de pe lingurita. Dregeti sosul cu otet. Daca lasati sosul sa stea macar cateva ore la temperatura camerei, gustul de va imbunatati.
* cand e gata gustati sosul, daca este foarte iute pentru gustul vostru (depinde de cat de iute ati facut ardeii macinati in ulei), il veti "dilua" cu ardei rosu copt facut pasta; adaugati treptat pana aveti iutimea dorita; daca sosul s-a ingrosat prea tare, adaugati inca putin ulei.
** sosul poate fi mixat in robot daca il doriti foarte fin si mai legat
2. Se aleg cartofi cat mai mici (ca sa absoarba sarea pana in centru) si cam de aceeasi marime ca sa fiarba in acelasi timp. Pregatiti doar atatia cartofi cat sa va intre in oala pe un singur strat. Se spala bine cartofii. Puteti sa-i frecati cu un burete de sarma, dar nu se curata de coaja.
3. Se aseaza cartofii in oala si se adauga apa doar cat sa-i acopere (eu am pus 800 ml apa). La aceasta cantitate de apa am adaugat 30 gr sare de mare.
4. Se aduce la fierbere si apoi se da focul la mic, sa fiarba incet. Cand cartofii sunt fierti (introduceti o furculita in unul din ei si daca intra usor e ok; mie mi-a durat putin peste 20 minute) dati focul la mare sa se evapore mai repede apa de pe ei. Lasati sa fiarba pana apa s-a evaporat complet (cam 15 minute dureaza la aceasta cantitate de apa).
5. In acel moment dati focul la mic si mai lasati cartofii in oala doar pana crusta de sare se usca complet. In acest timp intoarceti usor cartofii pe cealalta parte ca sa se usuce peste tot. Dupa aprox. 5 minute coaja e uscata si sarea cade usor de pe ei daca o frecati.
6. Scoateti cartofii din oala. Serviti calzi cu mujdei picant sau/si salsa verde. La servire frecati coaja cartofilor ca sa cada din sarea de pe ea. Lasati doar atata sare cat sa va placa gustul.

O seară fantastică!
Mai multe rețete sănătoase găsiți pe site-ul: e-retete.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu